Διέρρευσαν 4.6 εκατ. ονόματα και τηλεφωνικοί αριθμοί στο Snapchat. Πως να διαγράψετε το λογαριασμό σας

Snapchat

Αν χρησιμοποιείτε τη δημοφιλή υπηρεσία Snapchat καλό θα είναι να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή του ονόματος και του κωδικού σας καθώς την περασμένη βδομάδα δημοσιεύτηκαν στο Internet 4.6 εκατομμύρια ονόματα και οι αντίστοιχοι τηλεφωνικοί αριθμοί μετά από κενό ασφαλείας που εκμεταλλεύτηκαν χάκερς.

H Gibson Security, μια εταιρεία ερευνών από την Αυστραλία, δημοσίευσε το κενό ασφαλείας μετά από την αποτυχημένη προσπάθειά της να λάβει την προσοχή που ήθελε από την Snapchat, η οποία φαίνεται από την αντίδρασή της ότι αδιαφορεί παντελώς για το θέμα. Όπως ήταν αναμενόμενο κάποιος χρησιμοποίησε αυτό το κενό ασφαλείας για να συγκεντρώσει και να δημοσιεύσει τα προσωπικά στοιχεία χρηστών. Οι αναφορές λένε ότι τα στοιχεία αφορούν λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά καλού κακού μην αδιαφορήσετε.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς ως χρήστες είναι να αλλάξετε το όνομά σας (η Snapchat δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, οπότε πρέπει να διαγράψετε πρώτα τον λογαριασμό σας και να δημιουργήσετε νέο) και τον κωδικό σας:

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία δημιουργήστε εκ νέου έναν νέο λογαριασμό με διαφορετικά στοιχεία.

Loading