Snapchat: Η αξία της στα $10 δισ. και στήριξη από Yahoo!

snapchat

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν ότι ήταν απερίσκεπτο να αρνηθεί την πρόταση εξαγοράς της Facebook (ύψους $3 δισ.) που κατατέθηκε πέρυσι το Νοέμβριο, μια άποψη που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά το λανσάρισμα της παρόμοιας εφαρμογής Slingshot, αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι η Snapchat Inc. γνωρίζει πολύ καλά τι έχει στα χέρια της. Και εξηγούμαστε.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή δεν αποδίδει έσοδα στην εταιρεία, αλλά σε πρόσφατη αναζήτηση επενδυτών η αξία της αποτιμήθηκε στα $10 δισ.! Ανάμεσα στους επενδυτές βρίσκεται και η Yahoo, η οποία θα "ποντάρει" περίπου $20 εκατ. και ελπίζει να δει την ιστορία του Alibaba να επαναλαμβάνεται (είχε επενδύσει $1 δισ. το 2005 και κέρδισε $9 δισ. μόλις εισήχθηκε στο χρηματιστήριο...).

Το θετικό για τους δημιουργούς είναι ότι βρίσκουν στήριξη από μεγάλους επενδυτές χωρίς να ξεπουλήσουν το προϊόν τους, ενώ ανοίγεται ο δρόμος για παράλληλη εξέλιξη με κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα της Yahoo. Παρόλα αυτά, δεν παύει να ακούγεται εξωφρενική η αποτίμηση για την αξία της εφαρμογής.

[via]

Loading