Η Sony διπλασιάζει τις εκτιμήσεις για χασούρα στα $6.4 δις

sony

Η Sony αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 διπλασιάζοντας την εκτιμώμενη χασούρα στα 6.4 δις δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία η κύρια αιτία για τη ζημία αυτή είναι η αδυναμία της να αποφύγει τους φόρους στις ΗΠΑ καθώς και την επιπλέον φορολογία που προέκυψε από την μετακίνηση των κερδών μεταξύ των θυγατρικών της.

Παρά την πρόβλεψη αυτή, βέβαια, η Sony εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Συγκεκριμένα, για το τρέχον οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου η Sony αναμένει επιστροφή στα κέρδη. Μάλιστα, υπολογίζονται κέρδη της τάξης των $2.2 δις μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013. Όλες οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Μαΐου του 2012.

Ουσιαστικά, η Sony υπέστη μεγάλο πλήγμα όταν πριν ένα χρόνο το PlayStation Network δέχθηκε hack που έβγαλε το δίκτυο «εκτός» για περίπου ενάμιση μήνα κλονίζοντας μεταξύ άλλων και την αξιοπιστία της εταιρείας.

H Sony έχει ανακοινώσει ήδη τις αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αναδιάρθρωσή της ξεκινώντας με 10 χιλιάδες απολύσεις που θα μειώσουν το δυναμικό της εταιρείας κατά έξι τοις εκατό. Αρκετοί αναλυτές, ωστόσο, έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το κατά πόσο το μέτρο αυτό θα αποδώσει αυτά που πρέπει.

[via SlashGear]

Loading