Δύο νέες Ultra HDTVs από τη Sony και εγκαίνια της πρώτη αποκλειστικής υπηρεσίας με 4K ταινίες και τηλεοπτικές σειρές [IFA Berlin 2013]

sony_4k_ultrahdtv

Η Sony προσθέτει ακόμα δύο Ultra HDTVs στον κατάλογο της, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο σε όλο τον κόσμο (τιμές από €3999 και πάνω), με δυνατότητα upscaling του περιεχομένου (από YouTube, DVDs κλπ.) στην ανάλυση 4K (4 φορές Full HD), υποστήριξη του πρωτόκολλου HDMI 2.0 (με firmware update) και τεχνολογία Trilluminos (400Hz).

Τα δύο μοντέλα (XBR-55X850A και XBR-65X850A) διαθέτουν ενσωματωμένη κεραία WiFi, 4x HDMI, 3x USB 3.0, NFC chip για επικοινωνία με smartphones/tablets και σύστημα ήχου Bass Reflex Speaker System 30W.

Παράλληλα, η εταιρεία εγκαινιάζει και το πρώτο κατάστημα 4K video, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από τις συσκευές της και περιλαμβάνει περισσότερες από 70 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για να απολαύσετε σε αυτή την ανάλυση (ανάμεσα τους και το Breaking Bad). Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσα από ξεχωριστό 4K media player που προσφέρει χωρητικότητα 2TB HDD.

sony_curved_led_tv

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony παρουσίασε στην IFA Berlin 2013 μια πρωτότυπη Ultra HDTV τεχνολογίας OLED, για την οποία δεν είναι ακόμα σίγουρη αν μπορεί να την κατασκευάσει μαζικά, ενώ δέχεται προ-παραγγελίες και για τη δική της 65'' καμπυλωτή LED TV.

Loading