Διέρρευσαν online ακυκλοφόρητες ταινίες της Sony. Φήμες για αντίποινα της Βόρειας Κορέας

fury

Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε για το χτύπημα που δέχτηκε το τμήμα Sony Pictures και τις προειδοποιήσεις της ομάδας #GOP (Guardians of Peace) ότι έχουν στα χέρια τους όλα τα αρχεία των servers. Η εταιρεία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι προχωρά σε λεπτομερή διερεύνηση του ζητήματος, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο άρχισαν να διαρρέουν στο Διαδίκτυο αντίγραφα από ακυκλοφόρητες ταινίες της.

Ανάμεσα τους η επερχόμενη ταινία Fury με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, η οποία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση των downloads των χρηστών του The Pirate Bay, αλλά και τα επίσης ακυκλοφόρητα Annie, Mr. Turner και Still Alice. Εκτός, όμως, από την προφανή οικονομική ζημιά, η Sony πρέπει να ανησυχεί και για τα προσωπικά δεδομένα όλων όσων εργάζονται σε projects της, από τραπεζικούς λογαριασμούς και emails μέχρι έγγραφα σχετικά με την ασφάλεια και το τμήμα έρευνας της εταιρείας.

god-movie

Η ομάδα #GOP είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει στη δημοσίευση των αρχείων αν η Sony δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα της, τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό από την εταιρεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φήμες ότι η επίθεση είναι αντίποινα της Βόρειας Κορέας για την κωμωδία The Interview (πρωταγωνιστεί ο Seth Rogen και η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου), η οποία αφορά την πρόσληψη δύο δημοσιογράφων από τη CIA για να δολοφονήσουν τον Kim Jong-Un.

[via]

Loading