Επιτυχής η δεύτερη εκτόξευση του Falcon 9 στο διάστημα

falcon 9

H πρώτη φορά που ιδιωτική εταιρεία εκτοξεύει σκάφος στο διάστημα είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για το Falcon 9 της SpaceX που εκτοξεύθηκε επιτυχώς αυτή τη φορά (η δεύτερη προσπάθεια) από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με την κάψουλα Dragon που, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελεί μέρος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού σε λίγες μέρες.

Την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η εκτόξευση του Falcon 9 το περασμένο Σάββατο η αποστολή αναβλήθηκε καθώς εντοπίστηκε υψηλή πίεση σε έναν από τους θαλάμους καύσης της μηχανής και οι υπολογιστές αυτόματα έκλεισαν τις εννέα μηχανές του πυραύλου  λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πριν την απογείωση!

Η κάψουλα Dragon που περιέχει σχεδόν μισό τόνο προμηθειών με φαγητό, ρούχα και νερό αναμένεται να προσαράξει στον ΔΔΣ την Παρασκευή. «Προφανώς πρέπει να περάσουμε μερικά στάδια προτού ενωθούμε με τον Διαστημικό Σταθμό αλλά όλα δείχνουν εντάξει και μπορούμε να θεωρήσουμε τη σημερινή μέρα πετυχημένη ανεξάρτητα του τι θα συμβεί τις επόμενες», δήλωσε ο Elon Musk, CEO της SpaceX σε συνέντευξη τύπου.

Η SpaceX έχει ξοδέψει πάνω από ένα δις δολάρια την τελευταία δεκαετία σχεδιάζοντας αυτή την αποστολή έχοντας τη συμμετοχή της NASA με το ποσό των 381 εκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος της συμφωνίας του 2006.

[via HuffingtonPost]

Loading