SpaceX: Δείτε την επιτυχημένη ταυτόχρονη πυροδότηση των μηχανών του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy [Video]

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy από την SpaceX, καθώς η εταιρεία του Elon Musk πέρασε με επιτυχία ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια που μπορεί να καθυστερούσαν και άλλο το εγχείρημα της: την ταυτόχρονη πυροδότηση όλων των μηχανών!

Η SpaceX κατάφερε να πυροδοτήσει και τις 27 μηχανές Merlin, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα παραγωγής 2.5 εκατ. κιλών ώσης κατά την εκτόξευση (ισοδύναμο με 18 Boeing 747). Τώρα θα περιμένουμε να μάθουμε πότε θα πραγματοποιηθεί η παρθενική εκτόξευση του Falcon Heavy για να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή.

Ο πύραυλος Falcon Heavy θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία χάριν στους τρεις προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 που θεωρητικά θα του δώσουν τη δυνατότητα να κουβαλήσει 63.5 τόνους φορτίου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Εξυπακούεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος θα είναι να μπορεί να επαναπροσεδαφιστεί κατά τμήματα για να μειωθεί δραματικά το κόστος αυτών των αποστολών. Η SpaceX αναφέρει ότι οι 2 από τους 3 προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 του Falcon Heavy έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ ο τρίτος αποτελεί custom κατασκευή.

Όπως αναφέρει η SpaceX, ο Falcon Heavy είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που έχουμε δει μετά τον Saturn V που χρησιμοποιήθηκε για την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει διπλάσιο φορτίο σε τροχιά σε σύγκριση με τον Delta IV Heavy της United Launch Alliance.

Loading