Η SpaceX δημοσιεύει εντυπωσιακό video από drone γύρω από τον πανίσχυρο πύραυλο Falcon Heavy

Οι προετοιμασίες της SpaceX για την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς αν όλα πάνε καλά με τις στατικές δοκιμές των προωθητήρων του, τότε θα δοθεί το πράσινο φως για τα τέλη Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, όμως, μπορούμε να δούμε το νέο video που δημοσίευσε η διαστημική εταιρεία του Elon Musk, με πανοραμική λήψη του Falcon Heavy στη βάση εκτόξευσης από drone.

Όπως αναφέρει στην περιγραφή της η SpaceX:

"Κατά την εκτόξευση, η δύναμη της ώθησης θα ισούται περίπου με αυτήν που παράγουν 18 αεροσκάφη Boeing 747 σε πλήρη ισχύ, με αποτέλεσμα ο Falcon Heavy να είναι κατά δύο φορές ισχυρότερος σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο πύραυλο στον κόσμο"

Στην παρθενική δοκιμή του Falcon Heavy θα μεταφερθεί στο διάστημα ένα Tesla Roadster, επειδή ο Elon Musk θεώρησε ότι θα ήταν βαρετή η χρησιμοποίηση βάρους από μεταλλικούς ή τσιμεντένιους ογκόλιθους.

Ο πύραυλος Falcon Heavy θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία χάριν στους τρεις προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 που θεωρητικά θα του δώσουν τη δυνατότητα να κουβαλήσει 63.5 τόνους φορτίου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Εξυπακούεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος θα είναι να μπορεί να επαναπροσεδαφιστεί κατά τμήματα για να μειωθεί δραματικά το κόστος αυτών των αποστολών. Ήδη η SpaceX αναφέρει ότι οι 2 από τους 3 προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 του Falcon Heavy έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ ο τρίτος αποτελεί custom κατασκευή.

Όπως αναφέρει η SpaceX, ο Falcon Heavy είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που έχουμε δει μετά τον Saturn V που χρησιμοποιήθηκε για την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει διπλάσιο φορτίο σε τροχιά σε σύγκριση με τον Delta IV Heavy της United Launch Alliance.

Για να πραγματοποιηθεί, πάντως, η εκτόξευση του Falcon Heavy, θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ταυτόχρονη εκκίνηση και των 27 κινητήρων Merlin 1D, μια διαδικασία που δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να ακούγεται. Άλλωστε, ο ίδιος ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό να ανατιναχθεί ο Falcon Heavy μαζί με το Tesla Roadster πριν καταφέρει να ξεφύγει από την ατμόσφαιρα της Γης, λόγω του πολύ μεγάλου βάρους.

[via]

Loading