SpaceX: Η πρώτη πραγματική αποστολή με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο έμοιαζε με παιχνιδάκι! [Video]

Η SpaceX του Elon Musk έχει αρχίσει να παίρνει το κολάι με τις προσγειώσεις/απογειώσεις των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων Falcon 9 και πλέον δεν θα αποτελεί είδηση ότι τα καταφέρνει με επιτυχία, αλλά το απευκταίο ενδεχόμενο να αποτύχει. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πως θα περάσουν αρκετά χρόνια για να δούμε την τεχνολογία της να εφαρμόζεται σε πραγματικές αποστολές, αλλά να που μας διαψεύδει όλους.

Μόλις πρόσφατα, η SpaceX χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Falcon 9 για να θέσει σε τροχιά έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο της υπηρεσίας NRO (National Reconnaissance Office) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και στη συνέχεια τον προσγείωσε με ασφάλεια και άνεση στο Cape Canaveral της Florida για μελλοντική χρήση. Αυτή είναι η πρώτη από τις 5 συνολικά αποστολές που έχουν συμφωνήσει η εταιρεία του Elon Musk με την αμερικανική κυβέρνηση.

Δεν θα σχολιάσουμε τις πολιτικές-στρατιωτικές προεκτάσεις της συγκεκριμένης αποστολής, αλλά θα μείνουμε στο καθαρά τεχνολογικό κομμάτι που αποδεικνύει ότι στο κοντινό μέλλον θα είναι εφικτή η ευρεία χρήση τέτοιων επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων. Στο video που ακολουθεί, μάλιστα, θα δείτε την προσγείωση του Falcon 9 και θα νομίζετε ότι πρόκειται για μοντάζ από υπολογιστή.

[via]

Loading