SpaceX: Στέλνει δύο τουρίστες στη Σελήνη για μία εβδομάδα το 2018!

Οι συνεχόμενες επιτυχημένες προσγειώσεις των επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων Falcon 9 άνοιξαν την όρεξη του φύσει αισιόδοξου οραματιστή Elon Musk, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι η υπηρεσία SpaceX θα στείλει δύο "τουρίστες" σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη στα τέλη του 2018!

Οι ταυτότητες των δύο τυχερών δεν έγιναν γνωστές, αλλά τουλάχιστον έρχονται στη δημοσιότητα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το εγχείρημα. Πρόκειται για δύο "φτωχαδάκια" που προσέγγισαν την SpaceX για να ρωτήσουν πόσο θα κόστιζε ένα τέτοιο ταξίδι και στη συνέχεια σήκωσαν τα μανίκια για να βγει το μεροκάματο που θα τους στείλει στη Σελήνη για μία εβδομάδα. Ο Elon Musk αρκέστηκε μόνο να τονίσει ότι δεν πρόκειται για stars του Hollywood.

SpaceX: Το όραμα του Elon Musk και της Google για ταξίδι στο Διάστημα [Video]

Η εκτόξευση αναμένεται ότι θα γίνει από την ίδια τοποθεσία του προγράμματος Apollo στο Cape Canaveral της Florida. Να σημειωθεί, όμως, ότι θα χρησιμοποιηθεί ο πύραυλος Falcon Heavy για τον οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία δοκιμή μέχρι σήμερα, και οι δύο ταξιδιώτες θα βρίσκονται εντός του διαστημικού σκάφους Dragon V2, το οποίο επίσης δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς.

Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, τότε θα έχουμε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη μετά το 1972. Παράλληλα, η SpaceX τονίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό project η επιτυχία του οποίου θα κρίνει σημαντικά αν είναι εφικτά τα σχέδια της για το ταξίδι στον πλανήτη Άρη.

[SpaceX]

Loading