Η Ισπανία επιβάλλει πρόστιμο €900.000 στη Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί ιδιωτικότητας

Google-Madrid-Jump-Studios-01

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Εθνική Επιτροπή για Συστήματα Πληροφορικής και Ελευθερίες (CNIL) της Γαλλίας συβούλεψε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράση ενάντια στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας της Google.

Η πρώτη από τις έξι που επιλήφθηκε του θέματος είναι η Ισπανία η οποία όπως ανακοίνωσε επιβάλει πρόστιμο ύψους €900.000 στον κολοσσό της αναζήτησης επειδή παραβιάζει τη νομοθεσία περί ιδιωτικότητας της χώρας. Όπως αναφέρει η Ισπανική Αρχή για τη Παραβίαση των Δεδομένων (AEPD), η παραβίαση έχει να κάνει συγκεκριμένα με τη συλλογή των δεδομένων των χρηστών, την ενοποίηση των δεδομένων αυτών ανάμεσα σε όλες της υπηρεσίες της Google και τη διατήρηση τους επ' άπειρον χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των χρηστών.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τη Google να προχωρήσει σε αλλαγές, αλλά η τελευταία αγνόησε το αίτημα της. Σε παρόμοια μέτρα είναι αρκετά πιθανό να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες πέντε χώρες, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία και Ολλανδία.

[via]

Loading