Speedometer 3.0: Έλεγχος της ταχύτητας των web browsers με μεγαλύτερη αξιοπιστία

Apple, Google, Microsoft και Mozilla συνεργάζονται και ανακοινώνουν από κοινού το Speedometer 3.0, μια νέα έκδοση του διαδικτυακού εργαλείου που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ταχύτητας των web browsers. Το Speedometer 3.0 ισχυρίζεται ότι είναι "ένας καλύτερος τρόπος μέτρησης της απόδοσης και ένα πιο αντιπροσωπευτικό σύνολο δοκιμών που αντικατοπτρίζουν το σύγχρονο Web".

Το Speedometer δημιουργήθηκε αρχικά από την Apple πριν από 10 χρόνια και οι επικριτές του benchmark ισχυρίστηκαν ότι ήταν βελτιστοποιημένο για τη μηχανή περιήγησης WebKit/JavaScriptCore της Apple, οπότε τα αποτελέσματά του ευνοούσαν το Safari έναντι των third-party browsers. Αυτή η συνεργασία δημιουργεί "ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης" που υποστηρίζει το Blink/V8 (Google Chrome, ο Microsoft Edge) και το Gecko/SpiderMonkey (Mozilla). Το νέο benchmark περιλαμβάνει πολλές νέες δοκιμές που παρέχουν "μια πιο ευρεία και αντιπροσωπευτική διατομή της μηχανής, παρέχοντας νέες ευκαιρίες για τη βελτιστοποίηση των JS, Layout, CSS, Graphics και DOM APIs, προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη στον Παγκόσμιο Ιστό".

Επιπλέον, το Speedometer 3.0 διαθέτει νέες δοκιμές, όπως η απόδοση διαγραμμάτων καμβά και SVG, η επεξεργασία κώδικα, η επεξεργασία WYSIWYG και η ανάγνωση ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Επίσης, το test runner έχει βελτιωθεί για να μετράει καλύτερα την απόκριση στις ενέργειες του χρήστη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Speedometer 3.0 από την επίσημη ιστοσελίδα του.

[via]

Loading