O μέσος χρήστης του Twitter είναι γυναίκα κάτω των 25 με iPhone

Νέα έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Beevolve φέρνει στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τους χρήστες του Twitter, όπως για παράδειγμα την κατανομή αντρών-γυναικών, το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο χρώμα background, τον αριθμό των followers και πολλά άλλα.

Μικρό προβάδισμα στη χρήση του Twitter φαίνεται να έχουν οι γυναίκες με ποσοστό 53% έναντι 47% των αντρών, ενώ το 73.7% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 15-25 ετών. H συντριπτική πλειοψηφία των χρήστων (81.1%) έχει μέχρι 50 followers και στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνεται και ο αριθμός αυτών που "ακολουθεί".

Όσον αφορά τα χρώματα background με τα υψηλότερα ποσοστά προτίμησης για τα δύο φύλα, οι γυναίκες φαίνεται να επιλέγουν το μωβ ενώ οι άντρες πιο σκούρες αποχρώσεις με ιδιαίτερη προτίμηση στο γκρι.

Εκτός από τον αριθμό, οι γυναίκες υπερτερούν και στη χρήση του κοινωνικού δικτύου έχοντας στο ενεργητικό τους 610 tweets κατά μέσο όρο έναντι των 567 των αντρών.

Η δημοφιλέστερη λέξη στα tweets είναι η αγάπη (love), το συνηθέστερο θέμα συζήτησης η οικογένεια, ενώ αρκετά εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες του Twitter είναι και κάτοχοι iPhone/iPad.

[via Beevolve]

Loading