O Steve Ballmer εξαγοράζει τους Sacramento Kings φέρνοντας το NBA πίσω στο Seattle

ballmer

Ο Steve Ballmer, CEΟ της Microsoft και ο επενδυτής Chris Hansen ηγούνται πρωτοβουλίας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την εξαγορά των Sacramento Kings του NBA, η οποία περιλαμβάνει την μεταφορά της ομάδας στο Seattle. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα $500 εκατομμύρια και θα σημάνει την επιστροφή του επαγγελματικού μπάσκετ στο Seattle μετά από πολλά χρόνια.

Η συμφωνία φαίνεται να θεωρείται πρακτικά ολοκληρωμένη  με την οργανωτική επιτροπή του NBA να εμφανίζεται σύμφωνη με μια πιθανή αίτηση μεταφοράς της ομάδας σε νέα περιοχή. Οι Sacramento Kings θα αγωνίζονται για δύο σεζόν στο Key Arena (πρώην βάση των Supersonics) προτού μετακομίσουν σε δικό τους γήπεδο το 2015.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημαντικές προσωπικότητες της τεχνολογικής σκηνής εμπλέκονται στο NBA με τους Paul Allen (Portland Trailblazers), Mark Cuban (Dallas Mavericks), Robert Pera (Memphis Grizzlies), Joe Lacob (Golden State Warriors) να αποδεικνύουν ότι και τα μεγαλύτερα geeks αγαπούν το μπάσκετ. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρεθεί νέο όνομα για την ομάδα και γιατί όχι, νέα μασκότ.

[via TheVerge]

Loading