Απονομή βραβείου Grammy στον Steve Jobs για την προσφορά του στη μουσική βιομηχανία

Grammy Award Nominees

Οι διακρίσεις για τον εκλιπόντα Steve Jobs δεν ήταν ποτέ κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αυτή τη φορά η βράβευση έρχεται από εκεί που δεν το περιμέναμε (όχι σίγουρα τουλάχιστον). Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Apple θα λάβει ειδικό βραβείο Grammy για "εξαιρετική συνεισφορά στη μουσική βιομηχανία από άλλο πόστο, εκτός της απόδοσης".

Η δήλωση της Recording Company ήταν:

"Ως πρώην CEO και συνιδρυτής της Apple ο Steve Jobs βοήθησε στη δημιουργία προϊόντων και τεχνολογίας που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε μουσική, τηλεόραση, ταινίες και βιβλία. Το δημιουργικό όραμα του Jobs που οδήγησε σε καινοτομίες όπως το iPod και το online κατάστημα iTunes, έφεραν την επανάσταση στη βιομηχανία και στον τρόπο διανομής και πώλησης. Το 2002, η Apple Computer Inc. είχε λάβει βραβείο Grammy για τη συνεισφορά της στη μουσική βιομηχανία στο τεχνικό κομμάτι. Η εταιρία συνεχίζει να πρωτοπορεί με νέες τεχνολογίες και προϊόντα μεγάλης ζήτησης, όπως το iPhone και το iPad"

Για την ιστορία, το ειδικό βραβείο Grammy (Trustees) θα απονεμηθεί και στους Antonio Carlos Jobim (Βραζιλιάνος συνθέτης), Gil Scott-Heron (τραγουδιστής της Soul), Roger Nichols (μηχανικός ήχου), όλοι βραβευθέντες μετά θάνατον. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου.

[πηγή MacRumors]
Loading