Ποιος είναι ο νέος ρόλος του Steve Jobs

Steve Jobs Order

Θα βαρεθείτε να το ακούτε σήμερα, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της χρονίας (και όχι μόνο). Ο Steve Jobs παραιτήθηκε οριστικά από CEO της Apple, αλλά παραμένει Πρόεδρος του ΔΣ, ενώ τη θέση του ανέλαβε ο μέχρι πρότινος COO της εταιρίας, Tim Cook.

Αυτό δε σημαίνει ότι αποχωρεί από τα δρώμενα, τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της εταιρίας, αλλά φεύγει από το προσκήνιο και την επίπονη ενασχόληση με τη λειτουργία της.

Η νέα θέση του Προέδρου του ΔΣ σημαίνει, εν ολίγοις, ότι θα έχει τη γενικότερη εποπτεία, όπως να εγκρίνει projects, να ελέγχει τη χρηματοδότηση τους, να ενημερώνει τους μετόχους για τα οικονομικά αποτελέσματα και φυσικά να θέτει στόχους και χρονοδιαγράμματα για τον CEO της εταιρίας.

Επομένως, αν του το επιτρέπει η υγεία του, θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι καινούργιο δούμε από την Apple τα επόμενα χρόνια. Απλά θα δίνει την εντολή (βλ. photo) στον Tim Cook, π.χ. το iPhone 7 θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 κλπ.

Loading