Microsoft: Ξαφνική αποχώρηση του επικεφαλής του τμήματος Windows, Steven Sinofsky, μετά από 23 χρόνια

Μετά από 23 χρόνια στη Microsof και με σημαντική συνεισφορά ως επικεφαλής του τμήματος Windows στη μεγαλύτερη "ανακαίνιση" της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, ο Steven Sinofsky έριξε τη βόμβα και ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αποχωρεί!

Steven Sinofsky

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τη Microsoft κατά την αποχώρηση του:

"Είναι αδύνατο να μετρήσω όλα αυτά που κέρδισα στα χρόνια μου στη Microsoft. Νοιώθω υποχρεωμένος για τον επαγγελματισμό και τη γενναιοδωρία που εισέπραξα από όλους τους συνεργάτες μου σε αυτή την εκπληκτική εταιρεία"

Πάντως, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα, καθώς πηγές των ιστοσελίδων TheVerge και AllthingsD αναφέρουν ότι η θέση του ήταν επισφαλής, όχι για τη δουλειά που έγινε στο Windows 8 και το Microsoft Surface, αλλά για το γεγονός ότι θεωρείται πολύ δύστροπος και απότομος χαρακτήρας με αποτέλεσμα η συνεργασία μαζί του να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν και δεν απολύθηκε, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν να τον δουν εκτός Microsoft.

Να σημειωθεί ότι ο Sinofsky προσλήφθηκε στη Microsoft το 1989 ως προγραμματιστής και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη των Windows OS και Microsoft Office, ενώ ήταν τεχνικός σύμβουλος του Bill Gates τα χρόνια που κατείχε τη θέση του CEO. Θα αντικατασταθεί άμεσα από την πρώην αντιπρόεδρο του τμήματος Windows, Julie Larson-Green.

[via TheVerge]

Loading