Story in Sight: Τα πρωτοποριακά εργαστήρια Φωτογραφίας από Xiaomi και Leica

Η Xiaomi, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Leica Akademie Instructor και διάσημο φωτορεπόρτερ Giuseppe Nucci, παρουσιάζει μία πρωτοποριακή σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων φωτογραφίας, με σημαντικό αντίκτυπο στο κόσμο της αφήγησης μέσω εικόνων, “Story in Sight”.

Το πρόγραμμα “Story in Sight” είναι κομμάτι του ευρύτερου εκπαιδευτικού εγχειρήματος – Xiaomi Education. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Xiaomi να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τους νέους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους τα εργαλεία και την τεχνολογία ώστε να πραγματοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες.

Στην καρδιά του προγράμματος “Story in Sight” βρίσκεται η απαράμιλλη ευκαιρία που προσφέρεται στους μαθητές: το να μάθουν κατευθείαν από τον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ Giuseppe Nucci. Έχοντας μια πλούσια καριέρα που τον οδήγησε σε κάθε άκρη του κόσμου, ο Giuseppe Nucci, έχει τελειοποιήσει την τέχνη της απαθανάτισης ανθρώπων, τοπίων, και των ιστοριών που κρύβουν, μέσα από μία ανθρωπιστική προσέγγιση. Ανά τα χρόνια, το έργο του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα όπως National Geographic Magazine, The New York Times, The Guardian, και το περιοδικό Wired. Το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο Picture of the Year, ένα από τα πιο σπουδαία βραβεία φωτορεπορτάζ. Από το 2017, ο Giuseppe Nucci μοιράζεται την υψηλότατου επιπέδου τεχνογνωσία του με μαθητές από όλο το κόσμο. Το 2022 έλαβε την αξιοσημείωτη διάκριση να διοριστεί εκπαιδευτής της Leica Akademie, γεγονός που υπογραμμίζει την μαεστρία του ως φωτορεπόρτερ και εκπαιδευτικός.

«Είναι μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να ηγηθώ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων “Xiaomi Education – Story in Sight”», δήλωσε ο Giuseppe Nucci. «Το να εξερευνήσεις εις βάθος τον κόσμο της αφήγησης μέσω εικόνων, μαζί με φοιτητές πανεπιστημίου, αποτελεί μια συναρπαστική πρόκληση για μένα. Απώτερος σκοπός μου είναι να μοιραστώ με τους μαθητές την εμπειρία μου ως φωτογράφος, και να τους εμπνεύσω ώστε να γίνουν υπέροχοι αφηγητές από μόνοι τους». Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης είναι το πρώτο ίδρυμα που συμμετέχει στο πρόγραμμα Story in Sight. Ιδρύθηκε το 1450, και συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων και πιο καταξιωμένων της Ευρώπης, γνωστό για το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο, τη σημαντική ερευνητική του συνεισφορά και την προσήλωσή του σε θέματα κοινωνικής ευθύνης. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2023, κατά το χειμερινό εξάμηνο του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά προς όλους τους φοιτητές των σχολών Φιλολογίας και Οπτικής Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Πληροφοριών και Οπτικοακουστικών Μέσων.

Ο Dr Javier Orduña, Συντονιστής για τα Κινεζικά Πανεπιστήμια, Αντι-Πρύτανης του τμήματος Διεθνούς Πολιτικής και καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, εξέφρασε τις προσδοκίες του πανεπιστημίου: 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε τα εργαστήρια “Story in Sight” στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Αυτή η συνεργασία με την Xiaomi και τον φωτορεπόρτερ Giuseppe Nucci αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους φοιτητές μας που θέλουν να αναπτύξουν τις αφηγηματικές ικανότητες τους μέσα από τη φωτογραφία. Είμαστε βέβαιοι πως η επαφή τους με έναν καταξιωμένο επαγγελματία όπως ο Giuseppe και η απόκτηση νέων εμπειριών, γνώσεων και ιδεών, κατευθείαν βγαλμένων από την πραγματική ζωή, θα τους δώσει νέα χρήσιμα προσόντα εντός του πλαισίου της ακαδημαϊκής τους εκπαίδευσης.

Μέσα από τη συλλογική αυτή προσπάθεια, το πρόγραμμα Xiaomi Education - "Story in Sight", αξιοποιεί την εμπειρία και τις γνώσεις του Giuseppe Nucci για να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει την νέα γενιά αφηγητών.

Loading