Μπουφάν με δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων για επείγοντα περιστατικά

Ομάδα σπουδαστών του Norwegian University of Science and Technology (NTNU) δημιούργησε το πρώτο μπουφάν που επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να επικοινωνεί με άλλους, προοριζόμενο για επείγοντα περιστατικά.

Η βασική ιδέα είναι ότι οι πυροσβέστες, οι γιατροί κ.ο.κ. χρειάζεται να επικοινωνούν σε περιπτώσεις ανάγκης, όμως τα κινητά τηλέφωνα και άλλες παρόμοιες συσκευές απαιτούν τόσο την προσοχή όσο και τα δύο χέρια του χρήστη. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται κάτι απλούστερο αλλά εξίσου αποτελεσματικό όπως το συγκεκριμένο μπουφάν.

Για την υλοποίηση του οι σπουδαστές ενσωμάτωσαν μια μικρή οθόνη στο ένα μανίκι και την υπολογιστική πλατφόρμα Arduino που τη συνδέει μέσω Bluetooth με ένα Android smartphone. Κάθε φορά που ο χρήστης δέχεται ένα μήνυμα, νιώθει μια μικρή δόνηση στο λαιμό και μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο του στην οθόνη του μπουφάν. Τέλος, το μπουφάν διαθέτει μικρόφωνο και ειδικό πληκτρολόγιο με το οποίο μπορεί να απαντήσει εύκολα στα μηνύματα ενώ παρέχει και δυνατότητα σύνδεσης με το Facebook.

Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου εδώ.

Loading