Συνελήφθη επειδή κατασκεύαζε πυρηνικό αντιδραστήρα στο σπίτι του

Homemade Nuclear Reactor

Οι απίθανες ειδήσεις δε σταματάνε ποτέ, με την τελευταία να έρχεται από τη Σουηδία, όπου ένας τύπος συνελήφθη επειδή προσπαθούσε να κατασκευάσει τον δικό του πυρηνικό αντιδραστήρα στην....κουζίνα του σπιτιού του!

Ο Richard Handl διατηρούσε στη οικία του ποσότητες από τα ραδιενεργά στοιχεία Ράδιο (Ra), Αμερίκιο (Am) και Ουράνιο (U) και όλο αυτό το διάστημα ενημέρωνε το blog του richardsreactor.blogspot.com με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα πειράματα που πραγματοποιούσε.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τις δυσκολίες που συνάντησε για να βρει τα υλικά, τις προσπάθειες για πυρηνική διάσπαση, τη ζημιά που προκάλεσε στην κουζίνα του όταν προσπάθησε να αναμείξει Αμερίκιο, Ράδιο και Βηρύλλιο μέσα σε θειϊκό οξύ κ.ά.

Το εκπληκτικό είναι ότι συνελήφθη μόνον όταν ρώτησε την αρμόδια υπηρεσία ραδιενέργειας της Σουηδίας εάν αυτό που έκανε ήταν παράνομο.

"Ήθελα να δω εάν μπορώ να διασπάσω άτομα στο σπίτι μου. Τελικά, η αστυνομία ήρθε σπίτι μου με μετρητές Geiger, με συνέλαβε και όπως καταλαβαίνετε το πείραμα μου ακυρώθηκε"

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 2 ετών, αν και παραδέχτηκε ότι θα παρατήσει τα πειράματα και θα μείνει μόνο στη θεωρία...

[πηγή Gizmodo]
Loading