Synaptics ForcePad, νέα τεχνολογία βελτίωσης των trackpad με εντοπισμό της ασκούμενης δύναμης! [Video]

synaptics

Η Synaptics προσπαθεί να βελτιώσει την εμπειρία χρησιμοποίησης των trackpad παρουσιάζοντας τη νέα τεχνολογία ForcePad με την οποία όχι μόνο βελτιώνεται η ευαισθησία και οι multitouch χειρονομίες αλλά προστίθεται και υποστήριξη για εντοπισμό της ασκούμενης δύναμης.

Αυτό σημαίνει ότι το ForcePad θα μπορεί να ανιχνεύει τον βαθμό πίεσης στο trackpad κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση στο πάχος του touchpad. Για παράδειγμα, κατά την προβολή μιας ταινίας θα μπορεί να γίνει πιο γρήγορο fast-forward πιέζοντας με περισσότερη δύναμη στο trackpad αντί να αυξήσουμε το ρυθμό των κλικ όπως γίνεται σήμερα.

Αντί να υπάρχει ένα επίπεδο για τον εντοπισμό των δακτύλων το ForcePad θα προσαρμόζεται συνεχώς επιτρέποντας στον χρήστη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απόδοση της συσκευής. Μέχρι στιγμής η τεχνολογία μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και πέντε δάχτυλα ενώ θα προστεθούν πέντε νέες χειρονομίες που οι developers θα μπορούν να εκμεταλλευτούν στο επερχόμενο Windows 8.

Η Synaptics αναφέρει ότι η τεχνολογία θα ενσωματωθεί σε notebooks κάποια στιγμή το 2013 χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τότε, δείτε το βίντεο:

[via SlashGear]

 

Loading