Synaptics FS9100: Οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (κάτω από την οθόνη), μάλλον για το Samsung Galaxy S8! [Video]

synaptics_natural_id_fs9100_2

Από τη στιγμή που η βιομηχανία στρέφεται στον bezel-less σχεδιασμό για την κατασκευή των smartphones, κρίνεται απαραίτητο να βρεθούν τρόποι ενσωμάτωσης των διάφορων αισθητήρων της πρόσοψης κάτω από την οθόνη. Σε ό,τι αφορά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, η λύση έρχεται από τη Synaptics, η οποία παρουσιάζει τον Natural ID FS9100 που μπορεί να αναγνωρίσει το αποτύπωμα του χρήστη ακόμη και αν παρεμβάλεται γυαλί πάχους 1mm, συμπεριλαμβανομένου και του κυρτού γυαλιού 2.5D που χρησιμοποιείται κατά κόρον τον τελευταίο χρόνο.

Με δεδομένη τη στενή συνεργασία της Synaptics με τη Samsung, δεν αποκλείεται ο νέος οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Samsung Galaxy S8. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ο ισχυρισμός της Synaptics πως ο FS9100 αναγνωρίζει τα αποτυπώματα ακόμη και πάνω σε βρεγμένα ακροδάκτυλα, επομένως, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την αδιάβροχη κατασκευή της νέας ναυαρχίδας της Samsung.

Η τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του smartphone προσφέρει αυτόματα πολλά πλεονεκτήματα, όπως προστασία από νερό, γρατζουνιές και άλλες φθορές.

[Synaptics]

 

Loading