Νέα οθόνη αφής για φορητές συσκευές από την TDK με πάχος μόλις 15μm!

tdk_touchscreen

Ο αγώνας για κατασκευή ολοένα λεπτότερων φορητών συσκευών μας έχει φέρει στο σημείο να κυκλοφορεί smartphone με πάχος μόλις 5.6mm (Umeox X5), αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να μειωθεί το μέγεθος των διάφορων κομματιών που χρησιμοποιούνται, όπως ο επεξεργαστής, το module της κάμερας, η οθόνη και φυσικά η μπαταρία, με την τελευταία να αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι.

Μέχρι να καταφέρουν να μειώσουν το μέγεθος της μπαταρίας και ταυτόχρονα να αυξήσουν την αυτονομία, οι προσπάθειες για τη μείωση του μεγέθους αφορούν τα υπόλοιπα συστατικά των συσκευών, όπως η πολύ ενδιαφέρουσα οθόνη αφής που δημιούργησε η TDK με πάχος μόλις 15μm! Για να καταλάβετε το μέγεθος, μια τυπική οθόνη αφής έχει πάχος 125μm και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί οθόνες πάχους 50μm. Άρα μιλάμε για μια νέα οθόνη που είναι κατά 70% λεπτότερη απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η TDK φιλοδοξεί να λανσάρει στην αγορά την οθόνη της μέσα στο 2015, με την έρευνα να της να επικεντρώνεται τώρα στην επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος μιας τόσο λεπτής μεμβράνης: τις ατέλειες που δημιουργούνται κατά την παραγωγή λόγω θερμότητας.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Displays, Hardware, TDK, Technology. Bookmark the permalink.
  • nearxos

    TDK. Ειχα να ακούσω αυτό το όνομα από το Λύκειο που γράφαμε τα καινούργια albums σε TDK εξηντάρα (με συμπλήρωμα από άλλο album) και τα διπλά σε ενενηντάρα…

  • Βασίλης

    Ξόδεψα 55 δευτερόλεπτα από τη ζωή μου για να μάθω ότι στο μέλλον ίσως το τηλέφωνο μου να είναι 0,0110 cm πιο λεπτό… Κάποια πράγματα προσεγγίζουν το παράδοξο στην εποχή μας.