Terminator: Ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο στον κόσμο πολυμερές που αυτοεπισκευάζεται χωρίς εξωτερική παρέμβαση [Video]

self_healing_polymer

Πρόσφατα μάθαμε για την 3D printing τεχνολογία που χρησιμοποιεί υγρό μέταλλο αντί πλαστικό και αμέσως μας ήρθε στο νου ο T-1000 που ενσάρκωσε ο Robert Patrick στη δημοφιλή ταινία Terminator 2.

Αυτή τη φορά, ισπανοί ερευνητές έρχονται με ένα νέο πολυμερές που ονομάζουν "Terminator" και έχει την ιδιότητα να αυτοεπισκευάζεται σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς εξωτερική παρέμβαση (π.χ. θερμότητα, ακτινοβολία). Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι έκοψαν στη μέση ένα δείγμα του πολυμερούς και μετά από 2 ώρες είχε αυτοεπισκευαστεί κατά 97%!

Ένα τέτοιο υλικό θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας και αντοχής των πλαστικών μερών οποιασδήποτε κατασκευής, από ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά κυκλώματα μέχρι καλώδια σε σπίτια και εργοστασιακές μονάδες.

Φυσικά, ο T-1000 ήταν κατασκευασμένος από υγρό μέταλλο και η αυτοεπισκευή του γινόταν ταχύτατα, αλλά μια πλαστική έκδοση θα ήταν σίγουρα πιο φτηνή...

[via]

Loading