Η πρώτη φωτογραφία από το τούνελ του Elon Musk που φιλοδοξεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα [Video]

Ακάθεκτη η The Boring Company του Elon Musk συνεχίζει τα έργα της για την πρώτη δοκιμαστική γραμμή κάτω από τους δρόμους του Los Angeles και ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος μοιράζεται μαζί μας την πρώτη φωτογραφία του τούνελ που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπόγειο δοκιμαστικό τούνελ βρίσκεται σε βάθος 13.5m και έχει μήκος 3.2km. Η κατασκευή του γίνεται στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της SpaceX (120th Street), έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες υποδομές. Στόχος είναι να δοκιμαστεί τόσο ο μετροπόντικας της TBM, όσο και ο ανελκυστήρας που θα ανεβοκατεβάζει τα οχήματα.

Το σύστημα των υπόγειων τούνελ θα πρέπει να λογίζεται ως ένα νέο είδος λεωφόρων, με τα αυτοκίνητα να εισέρχονται στα τούνελ μέσω ειδικών ασανσέρ που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Αφότου εισέλθουν στο τούνελ θα “κλειδώνουν” ουσιαστικά επάνω σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά τρόλεϊ που θα κινούνται με ταχύτητα έως 200 km/h (!), επομένως, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να οδηγήσει το όχημα.

Για παράδειγμα, με ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εφικτή η μεταφορά ενός οχήματος από το Westwood του Los Angeles μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ σήμερα ο χρόνος που απαιτείται για να καλυφθεί η απόσταση κυμαίνεται στα 30 με 60 λεπτά.

Loading