The Day We Fight Back: Σήμερα η παγκόσμια διαμαρτυρία του Internet ενάντια στην παρακολούθηση

the_day_we_fight_back

Πριν από δύο χρόνια, αρκετές μεγάλες ιστοσελίδες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA που θα οδηγούσαν στη φίμωση του Internet, μια κίνηση που σε συνδυασμό με τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου οδήγησε στην οριστική απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και κάναμε λόγο για τη νίκη του Internet.

Ωστόσο, η επιτυχία αυτή επισκιάστηκε λόγω των πολύ σοβαρών αποκαλύψεων του Edward Snowden και αποφασίστηκε σήμερα (11 Φεβρουαρίου 2014) να διεξαχθεί μια online διαμαρτυρία ενάντια στις παρακολουθήσεις της NSA (και όχι μόνο). Η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε "The Day We Fight Back" και στηρίζεται από περισσότερες από 5.000 ιστοσελίδες (όπως Yahoo, Imgur, DuckDuckGo, Reddit, Mozilla κλπ.) και οργανισμούς παγκοσμίως.

the_day_we_fight_back_1

Στόχος είναι να κινητοποιηθούν οι χρήστες του Internet σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξουν με την ψηφιακή υπογραφή τους ένα σύνολο θεμελιωδών κανόνων (13 Principles) που σε απλή γλώσσα υπενθυμίζουν στις κυβερνήσεις τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πως να προστατεύσουν τους πολίτες από οποιαδήποτε νέα μορφή παρακολούθησης.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην καμπάνια από εδώ και από εδώ.

Loading