The Sound of Football: Ποδόσφαιρο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης! [Video]

Μια σπουδαία πρωτοβουλία της Pepsi Refresh έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης να παίξουν ποδόσφαιρο! Με την ονομασία "The Sound of Football" το νέο project χρησιμοποιεί κάμερες, iPhone και φυσικά ήχο.

Ας δούμε πως δουλεύει η νέα τεχνολογία: Περιμετρικά του γηπέδου βρίσκονται τοποθετημένες 16 κάμερες με σκοπό να ανιχνεύουν τις τοποθεσίες όλων των παικτών σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια οι πληροφορίες μεταφέρονται σε συσκευές iPhone στερεωμένες στα κεφάλια των παικτών και μετατρέπονται σε surround ήχο. Ο κάθε παίκτης ακούει τι συμβαίνει γύρω του με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται που βρίσκεται τι και να υπολογίζει τις αποστάσεις.

Η νέα τεχνολογία δοκιμάστηκε από ανθρώπους με προβληματική όραση και επαγγελματίες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δουλεύει αρκετά καλά. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα project που έρχεται να προσφέρει μεγάλη χαρά σε αρκετούς συνανθρώπους μας εκεί έξω που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης. Περισσότερες λεπτομέρειες και στιγμιότυπα στο video που ακολουθεί:


The Sound of Football Story - The Sound Of... by TechGear

[πηγή thesoundoffootball]
Loading