TikTok: Δοκιμάζει προσθήκη links στα videos για την άμεση αγορά προϊόντων

Τα links του TikTok Shop θα μπορούσαν σύντομα να εμφανίζονται πολύ πιο συχνά στη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που αναγνωρίζει αυτόματα τα προϊόντα στα βίντεο της πλατφόρμας πριν εμφανίσει ένα link για να "Βρείτε παρόμοια αντικείμενα στο TikTok Shop”.

Το Business Insider είχε ήδη εντοπίσει μια δοκιμή της ίδιας λειτουργίας τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ βρέθηκαν βίντεο που περιείχαν πλάνα του κουμπιού "εύρεση παρόμοιων αντικειμένων στο TikTok Shop" από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η TikTok επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι δοκίμαζε τη λειτουργία με έναν μικρό αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας χρήστης στον οποίο είχε προστεθεί ένα link σε video που δημοσίευσε δεν είχε λάβει ενημέρωση ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του TikTok Shop.

Οι τελευταίες αναφορές σχετικά με την πειραματική λειτουργία έρχονται λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του TikTok Shop στις ΗΠΑ, το οποίο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους δημιουργούς να προσθέτουν links για προϊόντα από τα βίντεό τους. Προς το παρόν, το Bloomberg σημειώνει ότι οι influencers και τα brands πρέπει να εγκριθούν από το TikTok για να επισημαίνουν προϊόντα στα videos, αλλά η νέα λειτουργία έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τα links προϊόντων σε όλα τα videos, αντιπροσωπεύοντας μια μεγάλη επέκταση των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου του TikTok, καθώς η πλατφόρμα στοχεύει σε πωλήσεις 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ για το 2024.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εταιρείες να στρέφονται στην τεχνολογία σε μια προσπάθεια να αναγνωρίζουν αυτόματα προϊόντα και να προσφέρουν συνδέσμους για την αγορά τους. Η ανταγωνιστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest, για παράδειγμα, διαθέτει μια λειτουργία σύστασης αγορών που καλεί τους χρήστες να "δουν παρόμοια προϊόντα" σε ορισμένες αναρτήσεις. Οι αγορές έχουν επίσης αναδειχθεί ως βασική περίπτωση χρήσης για το Google Lens και την πιο πρόσφατη λειτουργία Circle to Search της εταιρείας - και οι δύο βοηθούν τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν αντικείμενα όπως αξεσουάρ μόδας και να παρέχουν links για την αγορά τους.

Το Bloomberg σημειώνει ότι το TikTok έχει ακόμη δουλειά να κάνει όσον αφορά την ακρίβεια του νέου του εργαλείου, σημειώνοντας ότι όταν χρησιμοποιήθηκε σε ένα video μιας γυναίκας που γυαλίζει πέτρες, εμφάνισε ένα χρυσό δαχτυλίδι και ψεύτικα νύχια.

[via]

Loading