Απεβίωσε ο συγγραφέας Tom Clancy (Splinter Cell, Ghost Recon, The Hunt of Red October κ.ά.) σε ηλικία 66 ετών

Tom-Clancy

Για να είμαι ειλικρινής, το όνομα του Tom Clancy μου έγινε γνωστό κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90', όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα Rainbox Six, Ghost Recon και Splinter Cell, αλλά με τον καιρό ανακάλυψα ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους best-seller συγγραφείς ιστοριών με κατασκόπους και θρίλερ, με αρκετά βιβλία του να έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν, καθώς ο Tom Clancy απεβίωσε εχτές το βράδυ σε ηλικία 66 ετών.

Ο Clancy έφτιαξε το όνομα του χάριν στο χαρακτήρα του Jack Ryan, πρωταγωνιστής στα Patriot Games, The Sum of All Fears και The Hunt for Red October, ενώ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 80' είχε κάνει τα πρώτα βήματα στον χώρο του gaming με την έκδοση του The Hunt for Red October για Commodore (1987), προτού καν δημιουργηθεί η ταινία (1990).

Τελικά, έγινε συνιδρυτής της Red Storm το 1996 και μόλις μέσα σε 4 χρόνια τράβηξε το ενδιαφέρον της Ubisoft, η οποία φυσικά την εξαγόρασε και μας έδωσε περισσότερα από 50 παιχνίδια με την υπογραφή του, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο σε πόσα από αυτά συμμετείχε ενεργά. Βέβαια, όπως και να έχουν τα πράγματα, όλα χαρακτηρίζονται από το στυλ και τη φαντασία του Clancy, ενώ είναι εμφανές ότι επηρέασαν σημαντικά όλη την κατηγορία των σύγχρονων shooters.

tom_clancy_glass

H Ubisoft εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

"Είμαστε συντετριμμένοι με την είδηση του θανάτου του Tom Clancy και οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια του. Ο Tom Clancy ήταν ένας εξαιρετικός συγγραφέας με το χάρισμα να δημιουργεί λεπτομερείς και αγωνιώδεις ιστορίες που καθηλώνουν το κοινό σε όλο τον κόσμο. Η ομάδα της Ubisoft, ιδιαίτερα αυτή του Red Storm studio, είναι αφάνταστα ευγνωμονούσα για τη συνεργασία μαζί του και θα προσπαθήσει με ζήλο να συνεχίσει την κληρονομιά του μέσα από τους τίτλους που φέρουν το όνομα του"

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Tom Clancy πρόλαβε θεωρητικά και τη νέα γενιά παιχνιδοκονσόλων, Xbox One και PlayStation 4, αφού το The Division θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 από τη Ubisoft.

[via]

Loading