TomTom και HTC συνεργάζονται ενάντια στο Google Maps

Μετά την κυκλοφορία του Android 2.0 από την Google, οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες στο χώρο των GPS (όπως οι Garmin και TomTom) είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα. Ο λόγος φυσικά ήταν η δωρεάν υπηρεσία πλοήγησης που έφερε η Google σε αυτή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Έτσι, έπρεπε να βρεθεί μία λύση από τις εταιρίες που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες επί πληρωμή, καθώς δύσκολα πληρώνει (πλέον) κάποιος για να τις έχει στο smartphone του.

Το επόμενο λογικό βήμα πραγματοποίησε η TomTom, καθώς ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την HTC, παρέχοντας τις ομολογουμένως πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες της σε μία νέα εφαρμογή με τίτλο HTC Locations, η οποία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στα HTC Desire HD και HTC Desire Z, μόνο για Ευρώπη και Ασία. Η βασική έκδοση της εφαρμογής HTC Locations θα είναι δωρεάν, ενώ η premium έκδοση επί πληρωμή θα παρέχει οδηγίες turn-by-turn.

Η ιδέα από πλευράς TomTom είναι αρκετά καλή, καθώς προσπαθεί να βγάλει κέρδος απευθείας από τις εταιρίες και όχι από τους καταναλωτές, αλλά από την άλλη, εάν η HTC δεν αποκλείσει την εφαρμογή Google Maps Navigation από τις συσκευές της, δύσκολα θα υπάρξει επιτυχία...

[πηγή MarketWatch]
Loading