Top 10 των πιο πειρατικών TV shows για το 2011

Από τις ανασκοπήσεις της χρονιάς, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι λίστες που αφορούν την πειρατεία και τα torrents, με την ιστοσελίδα TorrentFreak να δημοσιεύει τις 10 τηλεοπτικές σειρές που κατέβηκαν παράνομα μέσα στο 2011.

Dexter Season 6

Η πρώτη θέση πηγαίνει στο Dexter με 3.620.000 downloads/επεισόδιο και η δεύτερη στο Game of Thrones με 3.400.000, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον υπολογισμό των θεατών όταν παίζονται στην TV.

Η εξήγηση μπορεί να βασιστεί στο γεγονός ότι είναι πολύ δημοφιλής και εκτός της χώρας προβολής (ΗΠΑ), με το κοινό των άλλων αγορών (Ευρώπη, Ασία κλπ.) να μην μπορεί να περιμένει 1 ή 2 χρόνια για να τις δει σε κάποιο εγχώριο δίκτυο.

Top 10 Pirated TV-shows

Ακόμη, μέσα στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνονται σειρές που παίζονται σε ελεύθερα δίκτυα των ΗΠΑ (Glee, How I Met Your Mother), και εδώ φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι το κοινό στρέφεται σιγά σιγά στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσα από τον υπολογιστή, χωρίς να εξαρτάται από τα ωράρια της τηλεόρασης.

Τέλος, η ιστοσελίδα TorrentFreak αναφέρει ότι το ποσοστό των πειρατικών downloads μειώνεται χρόνο με το χρόνο, ειδικότερα στις ΗΠΑ, λόγω των εναλλακτικών τρόπων παρακολούθησης μέσα από υπηρεσίες όπως είναι οι Hulu και Netflix. Ωστόσο, η ζήτηση (και η πειρατεία) σε Ευρώπη και Ασία παραμένει υψηλή λόγω της μη διαθεσιμότητας.

[πηγή TorrentFreak]
Loading