Come.in: Νέα ιστοσελίδα που επιτρέπει την πρόσβαση σε αποκλεισμένα torrent sites

Η ιστοσελίδα TorrentReactor αποφάσισε να αναλάβει δράση ενάντια στη συνεχώς αυξανόμενη λογοκρισία των ιστοσελίδων BitTorrent, εγκαινιάζοντας το νέο proxy site 'come.in' που πέραν του TorrentReactor επιτρέπει την πρόσβαση στα The Pirate Bay, KickassTorrents και Torrents.net.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ιταλικό δικαστήριο διέταξε όλους τους παρόχους της χώρας να μπλοκάρουν την πρόσβαση στα domain names και τις IP-addresses των TorrentReactor.net και Torrents.net. Ωστόσο οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν το έβαλαν κάτω και μέσα σε 24 ώρες κατόρθωσαν να θέσουν σε λειτουργία το proxy site 'come.in' που παρακάμπτει τον αποκλεισμό και επιτρέπει την πρόσβαση στο Torrent Reactor.

Στην Ιταλία η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά δημοφιλής (στα 3 δημοφιλέστερα torrent sites) με περισσότερους από 600.000 επισκέπτες και 4.000.000 views κάθε μήνα. Με επίσημη ανακοίνωση της η TorrentReactor καλεί τους χρήστες να εκφράζουν την αντίθεση τους ενάντια στις συχνές προσπάθειες λογοκρισίας που λαμβάνουν χώρα:

"Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο οι χρήστες θα πρέπει να αντιτίθενται και η φωνή τους να ακούγεται. Ευελπιστούμε ότι στην Ιταλία και σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο θα αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο."

[via TorrentFreak]

Loading