Το Διάφανο Αεροπλάνο του 2050!

Το 2050 οι καυγάδες για το ποιος θα προλάβει το παράθυρο στο αεροπλάνο θα αποτελούν παρελθόν, αφού σύμφωνα με την Airbus το αεροπλάνο του μέλλοντος θα προσφέρει πανοραμική θέα σε όλους τους επιβάτες!

Η εταιρεία, οραματιζόμενη του πώς θα είναι οι πτήσεις το έτος 2050, παρουσίασε σε έκθεση στο Παρίσι το πρώτο διάφανο αεροπλάνο!

O μηχανικός της Airbus, Charles Champion, δηλώνει:

"Η βασική ιδέα μας είναι η τεχνολογία της ατράκτου να μοιάζει με το σκελετό των πτηνών, επιτρέποντας τη δημιουργία μεγάλων διαστημάτων τα οποία μπορούν να γίνουν διαφανή, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν τη θέα".

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο φιλικό προς το περιβάλλον, αφού όχι μόνο μειώνει κατά πολύ την παραγωγή καυσαερίων, αλλά χρησιμοποιεί και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως ηλιακή ή ακόμα και θερμότητα από τα σώματα των ίδιων των επιβατών!

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στις ανέσεις που θα παρέχονται προς τους επιβάτες. Οι γνωστές πρώτες, business και οικονομικές θέσεις αντικαθίστανται από τρεις ζώνες δραστηριοτήτων για να παρέχεται πιο προσωποποιημένη ψυχαγωγία.

Στη Ζώνη Χαλάρωσης οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν μασάζ και αρωματοθεραπεία, ενώ οι πιο κοινωνικοί θα μπορούν στη Ζώνη Αλληλεπίδρασης να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπως golf, ή να απολαμβάνουν τα ποτά τους στο μπαρ. Για όσους πάλι προτιμούν να βρίσκονται κάπου αλλού, η Smart-Tech Ζώνη τους παρέχει τη δυνατότητα να μετατρέψουν το χώρο στο σπίτι ή το γραφείο τους.

Μήπως όλα αυτά σας φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά; Μάλλον έχετε ένα δίκιο, αφού προς το παρόν, το συγκεκριμένο αεροπλάνο αποτελεί εξολοκλήρου δημιουργία του Photoshop και κάποιες από τις τεχνολογίες του θυμίζουν περισσότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά πραγματικότητα.

Αν τελικά τα αεροπλάνα του 2050 θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο το διάφανο αεροπλάνο της Airbus, θα το δείξει ο χρόνος. Στο μεταξύ, οι σχεδιαστές του μπορούν να αλλάξουν καριέρα και να συμμετάσχουν σε ταινία του Steven Spielberg...

[πηγή The Telegraph]
Loading