Διάφανη ηλιακή μεμβράνη προσθέτει 20% περισσότερη μπαταρία στο smartphone σου

sunpartner

Στο πολλά υποσχόμενο πεδίο των ηλιακών κυττάρων έρχεται να προστεθεί η νέα πρόταση της γαλλικής εταιρείας SunPartner για ένα διάφανο ηλιακό φιλμ που τοποθετούμενο στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου σου (screen cover) προσθέτει 20% περισσότερη μπαταρία.

Όταν υπάρχει ηλιακό φως το τηλέφωνο λειτουργεί πλήρως μόνο με την ηλιακή ενέργεια και με φυσιολογική χρήση φορτίζει κατά περίπου 20%. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει επιτύχει 82% διαφάνεια ενώ τα μελλοντικά πρωτότυπα αναμένεται να αγγίξουν το 90%. Σύμφωνα με την εταιρεία τρεις κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για τη νέα τεχνολογία.

[via]

This entry was posted in Misc, Technology. Bookmark the permalink.
 • Τι άλλο παίζει να βγει ρε φίλε;

 • sakis_the_fraud

  Μετα πρεπει να βρουνε και λυση για την υπερθερμανση του κινητου, γιατι καλος ο ηλιος, αλλα το κινητο θα βρασει αν το αφησουμε εκτεθειμενο.

 • chavez

  δεν χρειαζεται να ναι στον ηλιο….μπορει ακομη και με φως….απλα δεν θα εχει την ιδια αποδοση η μεμβρανη…αλλα ειναι καλη ιδεα….

 • Τσιγκολελετας

  Αυτο λες ; Ποση τεχνολογια εχει γινει suppress επειδη απλα “δεν συμφαιρει” 10-20 ατομα στον κοσμο.

 • Αρκετή!!

 • Alex

  Όταν το κινιτό δεν είναι στη τσέπη σου, φώς πέφτη πάνω του! Δεν χρειάζεται να είναι μες το καύσωνα για να λειτουργεί. Βέβαια αν ήταν ολοι την ωρα στο ήλιο θα είχε περισσότερη απόδοση, αλλά πάντα να ξέρεις ένα φωτοβολταικό πάντα λειτουργει καλύτερα σε κρύο περιβάλλον αλλά με την προϋπόθεση οτι έχει πολυ ηλιοφάνεια. Με την θερμότητα χάνει απόδοση.

  Είναι Give-Take situation για να βρείς μια ενδιάμεση λύση.