H Twitter αντιδρά στη νέα λειτουργία 'Search Plus Your World' της Google

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται να έχει προκαλέσει από πλευράς Twitter η είδηση της νέας λειτουργίας 'Search plus Your World' για ενσωμάτωση του Google+ στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και τον αποκλεισμό όλων των υπολοίπων κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με τον κολοσσό του social networking, η κίνηση αυτή της Google είναι "κακή για τους ανθρώπους, τους εκδότες, τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τους χρήστες του Twitter".

Το βασικό επιχείρημα της Twitter είναι ότι αποτελεί το κοινωνικό δίκτυο όπου κυκλοφορούν πρώτα όλα τα κρίσιμα γεγονότα. Συνεπώς, τα tweets αποτελούν τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης, και όχι τα posts του Google+ που θα εμφανίζονται στο εξής πρώτα χάρη στη νέα λειτουργία φιλτραρίσματος της Google.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Twitter, Mat Graves, δήλωσε:

"Εδώ και χρόνια, οι χρήστες του διαδικτύου συνηθίζουν να βασίζονται στη Google για τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης κάθε φορά που ψάχνουν κάτι στο Internet.

Συχνά θέλουν να μαθαίνουν τα πιο σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μια βασική πηγή της ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν 250 εκατομμύρια tweets καθημερινά για κάθε ζήτημα που προκύπτει. Έχουμε δει ξανά και ξανά όλα τα νέα να κυκλοφορούν πρώτα στο Twitter και συνεπώς τα tweets και οι λογαριασμοί στο Twitter αποτελούν συνήθως τα πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανησυχία ότι χάρη στις νέες αλλαγές της Google, η εύρεση των πληροφοριών αυτών θα είναι στο εξής πολύ πιο δύσκολη για όλους. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι κακό για τους ανθρώπους, τους εκδότες, τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τους χρήστες του Twitter.

H Google αποφάσισε να απαντήσει στις κατηγορίες της Twitter με post στο Google+:

"Έχουμε εκπλαγεί με τα σχόλια της Twitter σχετικά με τη λειτουργία Search Plus Your World, δεδομένου του γεγονότος ότι εκείνη επέλεξε να μην ανανεώσει τη συμφωνία μας (για real-time εμφάνιση των tweets στα αποτελέσματα αναζήτησης) το περασμένο καλοκαίρι."

[πηγή techcrunch]
Loading