Twitter: Σύνδεση με SMS στο smartphone αντί για password, μετάφραση ξενόγλωσσων tweets και ανασκόπηση

Twitter-digits

Πέρασαν μόλις λίγες εβδομάδες από την παρουσίαση του εργαλείου Digits και η Twitter λανσάρει ήδη την web έκδοση του στους developers, θέλοντας έτσι να "σκοτώσει" μια και καλή τα passwords αντικαθιστώντας τα με κωδικούς που αποστέλλονται στον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη.

Εκτός από την ασφάλεια, η Twitter τονίζει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις διάφορες υπηρεσίες με μεγαλύτερη ευκολία και αμεσότητα, ενώ στοχεύει ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου αρκετοί χρήστες έχουν στην κατοχή τους κάποιο smartphone αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή.

Επομένως, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται ιστοσελίδα, εφαρμογή η υπηρεσία που υποστηρίζει το Digits θα μπορεί να πραγματοποιήσει μια φορά log-in χρησιμοποιώντας τον κωδικό που θα του σταλεί με SMS στο smartphone του. Από εκεί και έπειτα δεν θα χρειαστεί ποτέ να επαναλάβει τη διαδικασία.

Εξάλλου, η εταιρεία λανσάρει δύο νέες λειτουργίες στην υπηρεσία της. Η πρώτη αφορά την εμφάνιση μιας ανασκόπησης με τα καλύτερα tweets από τους λογαριασμούς που ακολουθεί ο χρήστης, και η δεύτερη την μετάφραση των tweets που είναι γραμμένα σε κάποια ξένη γλώσσα χάριν στη συνεργασία της με τη Microsoft και το εργαλείο Bing Translator.

twitter_while_you_were_away

[1, 2]

Loading