Twitter: Καταπολέμηση του spam με αγωγές σε 5 εταιρίες

Είναι αναπόφευκτο για οποιαδήποτε διαδικτυακή υπηρεσία ή κοινωνικό δίκτυο να αντιμετωπίζει προβλήματα με spammers, κάτι που βιώνουμε καθημερινά στους λογαριασμούς email ή κατά καιρούς στα Facebook και Twitter.

Twitter Spam

Για αυτό το λόγο, η Twitter ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον 5 εταιριών που θεωρούνται οι κορυφαίες στην παροχή εργαλειών για τους επίδοξους spammers, θέλοντας έτσι να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του και να μειώσει σημαντικά την ποσότητα spam μηνυμάτων στο δίκτυο της.

Η εταιρία δηλώνει στο επίσημο blog:

"Αν και είναι ένα σημαντικό βήμα, οι προσπάθειες μας για την καταπολέμηση του spam δε σταματά εδώ. Η ομάδα μας συνεχίζει να εμπλουτίζει το δίκτυο με στιβαρά τεχνικά εργαλεία που μας βοηθούν να μειώνουμε τα spam μηνύματα προτού εμφανιστούν στους τελικούς χρήστες. Για παράδειγμα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ενσωμάτωσε ένα νέο anti-spam εργαλείο για την άμεση αφαίρεση ενός νέου τύπου @ mention spam. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τη συντόμευση t.co για να βλέπουμε αν τα links στα tweets είναι κακόβουλα, προστατεύοντας έτσι τον χρήστη από επισκέψεις σε ανεπιθύμητες ιστοσελίδες και διαγράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβληματικούς λογαριασμούς. Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς, αναφέροντας και μπλοκάροντας spammers από τον λογαριασμό σας"

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές ενέργειες της Twitter, δεν βλέπουμε κάποια διαφοροποίηση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες άλλων κοινωνικών δικτύων ή υπηρεσιών, αλλά για πρώτη φορά ένα μεγάλο όνομα αποφασίζει να κινηθεί δικαστικά εναντίον των όπλων και όχι των δραστών.

[via Twitter]
Loading