Tα torrents δεν επηρεάζουν το αμερικανικό Box Office!

Με τις ιστοσελίδες torrents να κλείνουν η μία μετά την άλλη (βλ. Megaupload, Filesonic, BTJunkie), τα δεδομένα έρχεται να αντιστρέψει μια νέα μελέτη η οποία προτείνει ότι το παράνομο file-sharing σχετίζεται ελάχιστα ή και καθόλου με το αμερικανικό Box Office.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές των University of Minnesota και Wellesley College και όπως επισημαίνει, οι μειωμένες πωλήσεις του διεθνούς Βox Office σχετίζονται κυρίως με την καθυστέρηση των κυκλοφοριών των ταινιών στον υπόλοιπο κόσμο συγκριτικά με τις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, η έρευνα προτείνει ότι οι χρήστες συνηθίζουν να κατεβάζουν ταινίες όταν υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στη χώρα τους, κάτι το οποίο είναι ευθύνη της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

"Τα ευρήματα της έρευνας μας υποδεικνύουν ότι το διεθνές Box Office ήταν πεσμένο τουλάχιστον κατά 7% συγκριτικά με τις πωλήσεις που θα είχε επιτύχει απουσία των πρόωρων κυκλοφοριών torrents. Αντίθετα, το αμερικανικό Box Office δε δείχνει να επηρεάζεται από την πειρατεία. Θεωρούμε ότι υπεύθυνη για αυτό είναι η καθυστέρηση της νόμιμης κυκλοφορίας των ταινιών στον υπόλοιπο κόσμο."

[πηγή torrentfreak]
Loading