USB

USB-IF: Θέσπιση επίσημου προτύπου για ήχο μέσω υποδοχής USB Type-C, πλησιάζει το τέλος της υποδοχής 3.5mm

usb_audio_device-class_3

Συνέχεια στη θέσπιση νέων κανόνων από τον οργανισμό USB-IF (USB Implementers Forum) λόγω της εξάπλωσης της τεχνολογίας USB Type-C, καθώς μετά τα πρότυπα για καλώδια USB Type-C σε HDMI και την κατασκευή φορτιστών/συσκευών/καλωδίων, σειρά παίρνουν τα ακουστικά.

Ήδη μέσα στο 2016 έχουμε δει τρεις εταιρείες να καταργούν την υποδοχή 3.5mm (LeEco, Apple και Lenovo/Motorola) και το νέο πρότυπο αποτελεί ακόμα μία ένδειξη ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στην οριστική κατάργηση της από τις φορητές συσκευές.

Γι' αυτό, ο οργανισμός USB-IF ανακοίνωσε το πρότυπο USB Audio Device Class 3.0 για την παροχή USB Audio μέσω της υποδοχής USB Type-C ως την κύρια λύση για παντός είδους συσκευές (όπως φορητές συσκευές, βάσεις, ακουστικά, συσκευές εικονικής πραγματικότητας κ.ά.).

Τα οφέλη από τη χρήση της υποδοχής USB Type-C αντί της υποδοχής 3.5mm είναι σημαντικά, αφού έχει μικρότερο πάχος, δεν απαιτείται μετατροπέας DAC (digital-to-analog converter), παρέχει ταυτόχρονα τροφοδοσία στα ακουστικά που τη χρειάζονται και είναι ευκολότερη η αδιαβροχοποίηση της.

[via]

Loading