Ιός τον έκανε να παραδοθεί στην αστυνομία για παιδική πορνογραφία!

scammed_user

Θύμα ιού έπεσε ένας 21χρονος χρήστης από τη Virginia ο οποίος έπειτα από ψεύτικο μήνυμα που έλαβε στον υπολογιστή του και το οποίο τον ενημέρωνε για πρόστιμο που έπρεπε να καταβάλει για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αποφάσισε να παραδοθεί στις αρχές…

Αυτό που κάνει ένας συνήθης ιός τύπου ransomware είναι να κλειδώνει τους υπολογιστές που προσβάλει και να εμφανίζει ένα μήνυμα που γνωστοποιεί ότι για να επανέλθει και πάλι σε λειτουργία θα πρέπει να πληρώθει ένα συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο. Ωστόσο, ο νεαρός που βλέπετε παραπάνω δεν πλήρωσε το “πρόστιμο” αλλά πήρε τον υπολογιστή στο χέρι και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι πράγματι ο υπολογιστής του περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και συνομιλίες με ανήλικα κορίτσια και αυτή τη στιγμή ο 21χρονος κρατείται από τις αρχές μέχρις ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

[via]

This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
  • Guest

    χαχαχαχα… Καλά να πάθει και αυτός και οι crackers που πιθανώς βρίσκονται πίσω και από τη σελίδα που κατέβαζε το υλικό και τώρα έδωσαν τα ίχνη τους κατευθείαν στην αστυνομία.

  • Makis Nikolaou

    να που ένας ιός κάνει και κάτι καλό

  • Φρύξ

    LOL! Πάντως πολλά ransomware είναι σίγουρα δουλειά διαφόρων βιομηχανιών και όχι των συνηθισμένων “hacker”.