Πιο ικανοποιημένοι οι χρήστες με το Google+ από ό,τι με το Facebook

Παρά το γεγονός ότι το Facebook είναι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες, οι χρήστες αυτοί δε φαίνονται να είναι και τόσο ικανοποιημένοι με τη χρήση του.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά του ACSI, το ποσοστό ικανοποίησης του Facebook είναι μόλις 61% σημαντικά χαμηλότερο από το 78% του Google+. Μάλιστα, το κοινωνικό δίκτυο σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ στην κατηγορία των social media με την εταιρεία να τοποθετείται ανάμεσα στις 5 εταιρείες με τα χαμηλότερα ποσοστά (από τις συνολικά 230).

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Google+ μετρά 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και συνεπώς είναι πολύ πιο εύκολο να ικανοποιήσεις ένα μικρότερο αριθμό χρηστών. Τα παράπονα των χρηστών για το Facebook έχουν να κάνουν κυρίως με τις συνεχείς αλλαγές στο περιβάλλον του κοινωνικού δικτύου με αποκορύφωμα την πρόσφατη εισαγωγή του Timeline.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα social media, αρκετά ευχαριστημένοι δηλώνουν οι χρήστες των Wikipedia και YouTube με 78% και 73% αντίστοιχα, με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Τέλος, τα πρωτοεμφανιζόμενα στην αναφορά του ACSI, Twitter, LinkedIn και Pinterest σημείωσαν 64%, 63% και 69% αντίστοιχα.

[via VentureBeat]
Loading