Steam Big Picture, για να παίζεις video games από τον υπολογιστή στην τηλεόραση [VIDEO]

steam

Πολύ ευχάριστα νέα σήμερα για τους φίλους της Valve και της πλατφόρμας Steam για OS X και Windows αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα μιας νέας λειτουργίας με την ονομασία 'Big Picture'. Με το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να παίξετε παιχνίδια στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας απευθείας από την άνεση του σαλονιού σας!

Η λειτουργία Big Picture περιλαμβάνει, ακόμα, ενσωματωμένο Web browser και ένα ειδικό typing mode, με το οποίο μπορείτε να πληκτρολογήσετε χρησιμοποιώντας το game controller αντί για το κλασικό πληκτρολόγιο. Απλά συνδέστε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση (τυπικά με σύνδεση HDMI) και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας!

Η πρώτη beta του Big Picture περιλαμβάνει μέχρι στιγμής ελάχιστους συμβατούς τίτλους (παιχνίδια που μπορούν και λειτουργούν αποκλειστικά με εξωτερικό game controller), όπως Portal 2, Left 4 Dead και Left 4 Dead 2, αλλά η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά μέσα στις επόμενες μέρες.

Προφανώς η κίνηση αυτή της Valve είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως και εάν θα μπορέσει να «ταρακουνήσει» τον χώρο των παιχνιδοκονσολών παρόλο που είναι διαφορετικό σε φιλοσοφία από προτάσεις, όπως το Xbox 360, PS3 και Wii U.

[via Steam]

Loading