Free-to-Play παιχνίδια και στην πλατφόρμα Steam της Valve!

Steam F2P Games

Μπορεί οι περισσότεροι σκληροπυρηνικοί gamers να θεωρούν τα Free-to-Play (F2P) παιχνίδια κατώτερα από τα επί πληρωμή, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι κερδίζουν συνεχώς τόσο σε ποιότητα όσο και σε κοινό. Για αυτό το λόγο, η Valve ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διάθεση παιχνιδιών F2P στην πλατφόρμα Steam, θορυβημένη ίσως από την επερχόμενη πλατφόρμα FreeGames της GamersGate!

Αυτή η κίνηση ανοίγει μια νέα αγορά εκατομμυριών χρηστών στους δημιουργούς παιχνιδιών F2P, με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό (μεγαλύτερο κοινό = μεγαλύτερα έσοδα από διαφημίσεις). Φυσικά, αυτό προυποθέτει και τη δημιουργία ενός διαφημιστικού μοντέλου από πλευράς Valve, η οποία μπορεί να δει τα έσοδα της να εκτοξεύονται με αυτόν τον έμμεσο τρόπο!

Στα πρώτα δωρεάν F2P παιχνίδια περιλαμβάνονται τα Spiral Knights, Forsaken Worlds, Champions Online: Free for All, Global Agenda: Free Agent και Alliance of Valliant Arms, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε και κάποιο από τα Lord of the Rings Online και League of Legends να μεταπηδούν στην πλατφόρμα Steam!

 

 

Loading