Vernee Thor: Ένα mid-range smartphone κρυμμένο σε entry-level τιμή [Review]

vernee_thor_techgear_review_top

Η Vernee εμφανίστηκε στο προσκήνιο κυριολεκτικά εν μία νυκτί πριν από μερικούς μήνες και μάλιστα προσπάθησε να προκαλέσει θόρυβο με συνεχή δελτία τύπου και πομπώδεις εξαγγελίες για τα smartphones που κατασκευάζει, ιδιαίτερα για το Apollo και το Apollo Lite που ανακοινώθηκε μόλις χτες. Βέβαια, εκτός από τις "ναυαρχίδες" της, η εταιρεία κατασκεύασε και το Vernee Thor που φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στη value-for-money κατηγορία με mid-range τεχνικά χαρακτηριστικά, στιβαρή κατασκευή και υπερ-προσιτή τιμή. Εμείς έχουμε στα χέρια μας την περιβόητη συσκευή εδώ και 20 ημέρες, επομένως, έχουμε σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη και θα μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Κατασκευή - Σχεδιασμός

Όταν ανοίγεις ένα κουτί για να δεις ένα smartphone των €100, τότε σίγουρα οι προσδοκίες σου δεν είναι πολύ μεγάλες. Παρόλα αυτά (και τηρουμένων των αναλογιών), το Vernee Thor διαθέτει στιβαρή κατασκευή (σκελετός από κράμα τιτανίου) με στρογγυλεμένες γωνίες, είναι ελαφρύ στο κράτημα και για smartphone με οθόνη 5'' είναι εξαιρετικά άνετο στη χρήση, ακόμη και αν το κρατάς με ένα χέρι. Μπορούμε να πούμε ότι αφήνει την αίσθηση του πρώτου Moto G.

Η οθόνη καταλαμβάνει περίπου το 80% της πρόσοψης και κάτω από αυτήν είναι τοποθετημένα τρία κουμπιά πλοήγησης, χωρίς οπισθοφωτισμό και δεν υπάρχει LED φωτάκι για τις ειδοποιήσεις. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η κάμερα, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και το ηχείο, ενώ το κάλυμμα αφαιρείται για την τοποθέτηση των καρτών SIM και της κάρτας microSD. Παραδόξως, η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη!

Οθόνη

Η ανάλυση HD στις 5'' μεταφράζεται σε 293ppi και συνολικά η εικόνα είναι αξιοπρεπής, με σωστή απόδοση χρωμάτων, εξαιρετική αντίθεση 1000:1, αλλά όχι πολύ μεγάλη φωτεινότητα στην πράξη (στη θεωρία είναι 500nits...). Αυτό μας δυσκόλεψε λίγο σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια, ωστόσο, είναι μια χαρά για την πλοήγηση και την παρακολούθηση videos/φωτογραφιών. Σημαντική καινοτομία η ελαιοφοβική επικάλυψη, χάριν στην οποία δεν γεμίζει δαχτυλιές με τόση ευκολία, ενώ η επικάλυψη Gorilla Glass 3 αποτελεί εγγύηση για αποφυγή γρατζουνιών και μικροχτυπημάτων.

Επεξεργαστής και απόδοση

Είναι από τις πολύ σπάνιες φορές που βλέπουμε επεξεργαστή octa-core και 3GB RAM σε smartphone τόσο χαμηλής τιμής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει "παπάδες" σε θέματα απόδοσης. Ονομαστικά διαβάζουμε για MediaTek MT6753 1.3GHz με επεξεργαστή γραφικών Mali T720 GPU, ωστόσο, η πραγματική απόδοση ήταν ικανοποιητική μόνο για μεμονωμένη χρήση εφαρμογών και casual games. Άρα ξεχάστε multitasking και απαιτητικά παιχνίδια.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16GB (διαθέσιμα τα 10GB) με δυνατότητα επέκτασης έως 128GB μέσω κάρτας microSD και στα πλεονεκτήματα πρέπει να σημειωθεί η υποστήριξη δικτύων 4G LTE για αμφότερες τις κάρτες SIM. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η λειτουργία Turbo Download με συνδυασμό WiFi και data.

Σε ό,τι αφορά τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι πραγματικά ταχύτατος στο ξεκλείδωμα όταν αποφασίσει να λειτουργήσει...Η αστοχία παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις που τα δάχτυλα δεν είναι εντελώς στεγνά, δηλαδή όχι κάτι σπάνιο σε θερμούς μήνες ή αν είσαι αγχώδης τύπος.

Και μια μικρή αναφορά στο ηχείο. Η εταιρεία διαφημίζει ότι έχει δημιουργήσει ξεχωριστό θάλαμο για το ηχείο της συσκευής, έτσι ώστε να προσφέρει μεγάλο βάθος και ένταση. Στην πραγματική χρήση, το ηχείο είναι όντως πολύ δυνατό, αλλά ξεχάστε το βάθος στα μπάσα (οκ, ούτε τα high-end smartphone τα καταφέρνουν στην πλειοψηφία τους) και σε υψηλή ένταση είναι ενοχλητικό. Εξίσου ενοχλητικό είναι και το γεγονός ότι τρίζει αν έχεις ενεργοποιημένο το vibration touch όταν αγγίζεις την οθόνη.

Λειτουργικό σύστημα

Η Vernee πήρε τη σωστή απόφαση και άφησε στην άκρη τις αλχημείες με τις custom ROMs που βαραίνουν τη συσκευή και εκνευρίζουν τον χρήστη. Ουσιαστικά έχουμε stock Android 6.0 Marshmallow με μοναδική προσθήκη την εφαρμογή της υπηρεσίας Uber, προϊόν της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ξεχάστε, λοιπόν, προεγκατεστημένες "κινεζιές" και άλλες άχρηστες εφαρμογές. Καθαρό Android και με app drawer.

Κάμερες

Μην περιμένετε κάτι το πολύ ιδιαίτερο στο θέμα των καμερών. Πίσω συναντάμε αισθητήρα 13MP f/2.0 με LED flash και δυνατότητα λήψης 1080p video, ενώ μπροστά αισθητήρα 5MP για seflies, τα τυπικά δηλαδή από ένα smartphone αυτής της κατηγορίας. Από τις λήψεις μας είναι η αλήθεια ότι δεν μείναμε ικανοποιημένοι, αλλά οι απαιτήσεις μας δεν είναι πολύ μεγάλες όταν έχουμε μια τόσο προσιτή συσκευή. Κοινώς, κάνει μια χαρά τη δουλειά του για τα λεφτά του.

Αυτονομία

Επανερχόμαστε στο παράδοξο της μπαταρίας. Αγαπητή Vernee, γιατί βάζεις αποσπώμενο πίσω κάλυμμα και δεν προνοείς για τη δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας; Όπως και να 'χει, μη σας ξεγελούν τα "μόλις" 2800mAh. Η αυτονομία ξεπερνά μία ολόκληρη ημέρα με κανονική χρήση του Vernee Thor, ενώ υπάρχει τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης, όχι φυσικά στα επίπεδα Quick Charge ή Super VOOC.

Vernee Thor - Συμπεράσματα

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone αξίας μόλις €100. Αυτά που προσφέρει είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για την τιμή του και αποτελεί επιλογή σε αυτήν την κατηγορία.

Το Vernee Thor είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας στην κατηγορία των value-for-money smartphones, επομένως, θα έχει πολλά να μάθει από τις αντιδράσεις του κοινού για να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα. Ο ανταγωνισμός είναι ήδη μεγάλος και αναμένεται ακόμα πιο σκληρός τα επόμενα χρόνια.

Μπορείτε να παραγγείλετε το Vernee Thor σε τιμή €106.06.

Vernee Thor

  • Οθόνη 5.0” HD LCD 2.5D (1280 x 720) με επικάλυψη Gorilla Glass 3
  • Επεξεργαστής 64bit octa-core MediaTek MT6753 1.3GHz
  • Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-T720 GPU
  • Μνήμη RAM 3GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB (επέκταση με microSD έως 128GB)
  • Κάμερα 13MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 5MP
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (ξεκλείδωμα σε 0.1sec)
  • dualSIM
  • WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow
  • Μπαταρία 2800mAh
  • Διαστάσεις 142 x 70.3 x 7.9mm
  • Βάρος 141gr
Loading