Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel που σταματά την αιμορραγία άμεσα! [Video]

Ένας φοιτητής του New York University δημιούργησε ένα αιμοστατικό gel, το οποίο μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτά που βλέπουμε σε video games και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς σταματά την αιμορραγία άμεσα μετά την εφαρμογή του σε ανοικτή πληγή!

Veti-Gel Demo

Ο Joe Landolina κατασκεύασε το Veti-Gel από πολυμερή φυτών, η συνθετική δομή του οποίου “ταιριάζει” με αυτή του ανθρώπινου σώματος και μετά την εφαρμογή συμπεριφέρεται σαν κανονικό δέρμα, ενώ επιταχύνει ταυτόχρονα τη διαδικασία επούλωσης.

Όπως εξηγεί ο Landolina:

“Λειτουργεί σε τρία στάδια. Πρώτον, δρα ως κόλλα για τον ιστό και ουσιαστικά ασκεί τη δική του πίεση επάνω στην πληγή για να μη χρειάζεται να το κάνει ο γιατρός ή ο ασθενής. Δεύτερον, μόλις έρθει σε επαφή με το αίμα ενεργοποιεί τον παράγοντα πήξης (Factor 12 Hageman), ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποιεί το ινώδες για τη δημιουργία σταθερού θρόμβου. Τρίτον, ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια για το κλείσιμο της πληγής”

Ουσιαστικά, το Veti-Gel μιμείται την αντίδραση του ανθρώπινου σώματος, αλλά με απίστευτη ταχύτητα. Στο video που ακολουθεί (προσοχή: έχει πολύ αίμα), θα δείτε μια επίδειξη σε ένα κομμάτι από γουρούνι, στο οποίο η ροή αίματος είναι συνεχής από έναν σωλήνα.

Ήδη ο Αμερικανικός Στρατός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Health, Misc, Science, Technology. Bookmark the permalink.
 • ArisT

  Επιτέλους τα health packs σε παιχνίδια υπολογιστών θα έχουν νόημα…

 • Max

  Αν αυτό ισχύει θα είναι η σωτηρια για τους αιμοφιλικούς !

 • Leonidas

  Δε θα ειναι γιατι θα πεθανουν αν κλεισουμε απλα τα αγγεια τους.

  Σωτηρια θα ειναι για τους τραυματιες ατυχηματων,πολεμου,αυτοκτονιων κλπ οπου αντι να πεθανουν απο αιμοραγια θα μπορουν να το περιορισουν καπως.

  Και παλι ομως δε μπορει να χρησιμοποιηθει σε μεγαλα αγγεια.

  Τελος,σημαντικοτατη εφαρμογη θα κανει στα χειρουργεια οπου σε μικρες ποσοτητες θα βοηθαει στο να γινουν ακομα πιο αναιμακτες οι επεμβασεις.

 • μια παντεντα της durostick!!!!! 😛

 • αγανα κτισμένος

  συγχαρητηρια στον joe

 • Μιλάμε για πολλές ζωές…

 • George

  ρε μπας και να παρουμε ολοι για να μη μπορει ο Στουρναρας να μας πινει το αιμα?????