Video chat μέσω Google Talk στο Android 2.3.4!

Τα περισσότερα νέα Android smartphones κυκλοφορούν με λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread και διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα για την πραγματοποίηση video κλήσεων, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα video chat απευθείας από το σύστημα.

Ωστόσο, η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι με τη νέα έκδοση Android 2.3.4 οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν video κλήσεις απευθείας από το Google Talk, βλέποντας δίπλα από κάθε επαφή τους ένα σχετικό εικονίδιο (ανάλογα εάν υποστηρίζεται και από τη συσκευή του συνομιλητή).

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικές εφαρμογές στο Android Market που υποστηρίζουν τις video κλήσεις, όπως Fring Group Video Call, αλλά για πρώτη φορά ενσωματώνεται τόσο καλά η υπηρεσία.

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε συνομιλία με κάποιον φίλο, μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη ή να επιλέξετε κάποια άλλη εφαρμογή, χωρίς να χρειαστεί διακοπή της συνομιλίας. Απλά παγώνει η εικόνα του video και ο ήχος συνεχίζει να ακούγεται κανονικά. Ακόμη, τα γραπτά μηνύματα που έρχονται κατά τη διάρκεια της κλήσης εμφανίζονται επάνω από το κουτί συνομιλίας!

Η νέα έκδοση του Google Talk θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του update Android 2.3.4, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αρχικά για τα Nexus S και στη συνέχεια για τα υπόλοιπα Gingerbread smartphones.

[πηγή Google]
Loading