Η ενασχόληση με τα video games θα μπορούσε να σε κάνει ικανότατο χειρουργό! [Video]

Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος για τον νεαρό Σουηδό που προσελήφθη στη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ποδοσφαιρική ομάδα Μπακού χάριν στις επιδόσεις του στο δημοφιλές Football Manager και τώρα έρχεται στη δημοσιότητα ακόμη ένα παράδειγμα ότι τα video games μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμα για το γενικό καλό.

Video Game Surgery

Σύμφωνα με αναφορά της Huffington Post, το University of Texas πραγματοποίησε μία έρευνα-πείραμα με συμμετέχοντες gamers μαθητές Λυκείου και φοιτητές Ιατρικής, για να εξετάσει ποιοι είναι καλύτεροι στη χρήση εικονικών χειρουργικών εργαλείων στη μορφή παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Οι gamers είναι ικανότεροι από την πλειοψηφία των φοιτητών Ιατρικής!

Οι εξεταζόμενοι ελέγθηκαν σε 32 κατηγορίες ικανοτήτων όπως συνδυασμό κινήσεων ματιού-χεριού, λειτουργία υπό την πίεση του χρόνου, λεπτότητα στη χρήση των εικονικών χειρουργικών εργαλείων και αποτελεσματικότητα.

Στο πόρισμα των ερευνητών αναφέρεται ότι η ενασχόληση με τα video games προσδίσει στον άνθρωπο πολλές χρήσιμες δεξιότητες που θα μπορούσαν στην προκειμένη περίπτωση να τους βοηθήσουν να γίνουν μια μέρα εξαιρετικοί χειρουργοί! Ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω video του πειράματος:

[via Huffington Post]

Loading