Τα βίαια video games επηρεάζουν τον εγκέφαλο σε μόλις μια εβδομάδα!

Nέα επιστημονική μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις που έχουν στους νέους τα βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια και δυστυχώς τα συμπεράσματά της είναι άκρως ανησυχητικά.

Όπως αποδεικνύει η έρευνα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που κάνουν χρήση βίας επηρεάζουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου με τα αποτελέσματα να είναι ορατά σε μία μόλις εβδομάδα!

Για τους σκοπούς της έρευνας, χρησιμοποιήθηκε δείγμα 22 νέων, το οποίο χωρίστηκε σε δύο ομάδες: η πρώτη από αυτές κλήθηκε να παίξει ένα βίαιο παιχνίδι για 10 ώρες στο διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ η δεύτερη ομάδα απείχε από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό παιχνίδι για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Μια εβδομάδα μετά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ομάδα που έπαιζε τα βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια κατέδειξε χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, υπεύθυνες για τον έλεγχο των συναισθημάτων και της επιθετικής συμπεριφοράς.

Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ένα σχετικά μικρό διάστημα αποχής από τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να επαναφέρει τον εγκέφαλο στα φυσιολογικά επίπεδα. Βέβαια, αν τα αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από μία μόλις εβδομάδα παιχνιδιού, σκεφτείτε τι γίνεται μετά από μήνες ή και χρόνια...

[πηγή dailymail]
Loading