Vuzix Blade AR Smart Glasses: Τα νέα έξυπνα γυαλιά ηλίου συμβατά με Android και iOS [CES 2018]

Η Vuzix επιστρέφει στην αγορά των smartglasses με μια νέα πρόταση που θα παρουσιάσει στο CES 2018 την ερχόμενη εβδομάδα. Τα Vuzix Blade AR Smart Glasses βασίζονται στη φιλοσοφία του Google Glass, αλλά μοιάζουν περισσότερο με ένα απλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, παρά με gadget.

Πίσω, όμως, από την συμβατική εμφάνιση κρύβεται μια ενδιαφέρουσα αυτόνομη συσκευή που θα παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του χρήστη όλες τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, όπως ειδοποιήσεις από κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Twitter), οδηγίες πλοήγησης, καιρό, εκδηλώσεις, video κλήσεις, αποτελέσματα αγώνων κλπ. σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα Vuzix Blade AR Smart Glasses χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, ωστόσο, είναι συμβατά και με συσκευές iOS. Τα δύο γυαλιά-οθόνες μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης (π.χ. μυωπία) και προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (όπως τα γυαλιά ηλίου).

Ο επεξεργαστής είναι quad-core, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της μνήμης RAM και ο αποθηκευτικός χώρος. Στην κατασκευή συμπεριλαμβάνεται υποδοχή microSD και microUSB, κάμερα 8MP (1080p video), κεραίες WiFi 802.11ac και Bluetooth για επικοινωνία με Android/iOS smartphones.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά η τιμή του θα είναι €570.

Loading