Μετακινηθείτε εύκολα και γρήγορα με το WalkCar

walkcar

Εάν βαριέστε το περπάτημα και οι ανηφόρες σας κουράζουν, τότε το WalkCar είναι η καλύτερη λύση για εσάς.

Σχεδιασμένο από την ομάδα μηχανικών της Cocoa Motors με έδρα το Τόκιο, το WalkCar δείχνει εκ πρώτης όψεως σαν ένα αναποδογυρισμένο iPad με ρόδες. Είναι ένα φορητό μεταφορικό μέσο μικρών αποστάσεων για αυτούς που θέλουν να μετακινούνται με λίγη προσπάθεια. Στην πραγματικότητα με καθόλου προσπάθεια. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ελαφρύ (περίπου 3 κιλά). Τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου με μέγιστη ταχύτητα 10χλμ/ώρα και μπορεί να κινηθεί σε απόσταση μέχρι και 12χλμ μετά από 3 ώρες φόρτισης.

Παρουσιάζοντας  το WalkCar στο Reuters πρόσφατα, o Kuniako Saito μέλος της Cocoa Motor επέδειξε πόσο εύκολο είναι στη χρήση. Ανεβαίνοντας πάνω ξεκινάει, κατεβαίνοντας σταματάει. Για να στρίψετε, απλά μετακινείτε το βάρος σας στην κατεύθυνση που θέλετε να κινηθείτε, ακριβώς όπως θα συμπεριφερόσασταν με ένα skateboard. Φαίνεται εντυπωσιακό στο video, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τις ανηφόρες, όταν ο χρήστης μετακινεί τρόλεϊ με κιβώτια.

Το μικρό μέγεθος του WalkCar μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μεγαλουπόλεων όπως το Τόκιο, στο οποίο δεν επιτρέπεται η μετακίνηση ποδηλάτων στα τραίνα και στον υπόγειο.

Φυσικά, ένα από τα χαρακτηριστικά του περπατήματος αποτελεί η καύση θερμίδων, ένα αντιστάθμισμα που οι χρήστες του WalkCar πρέπει να υπολογίσουν. Θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το φθινόπωρο του 2015 με αναμενόμενη παράδοση την Άνοιξη του 2016 και κόστος $800.

[via]

Loading